YARATILIŞI !
Omnitrix,Azmuth adlı bir Galvan tarafından evrene barış gelmesi ve insanların diğer türlerin nasıl yaşadığını anlamaları için yaratıldı.Ama Vilgax gibi kötüler onu bir uzaylı ordusu yaratıp Dünyayı ele geçirmeye yarayacak bir silah olarak görüyor!
NASIL ÇALIŞIR !?
Ben,yaratık moduna geçmek için omnitrix'in yanındaki bir düğmeye bastığında ön yüzeydeki kapak açılır ! Ben Kapağı çevirerek Doğru Yaratığı seçer ve küçük bir vuruşla yerine yerleştirir.Omnitrix,Seçilen yaratığın Dna'sını Ben'inkiyle karıştırdığında Kötülere dersini verme zamanı gelmiş demektir !
GÜÇLERİ !
Omnitrix,Dört Kol ve Ateş Topu gibi bir sürü müthiş Uzaylı yaratığın Dna bilgilerine sahip.Böylece Ben,Omnitrix kolundayken 10'ar dakikalık sürelerle bu uzaylılara dönüşebiliyor.Ayrıca,Birisi onu yerinden çıkarmaya çalıştığında omnitrix korkunç bir Enerji Patlaması yaratıyor!
NASIL KONTROL EDİLİR ?
Omnitrix'in üzerinde şifre girmeye yarayan Dört Tuş var!Çeşitli şifreleri girerek bir sürü harika omnitrix özelliğini açabilirsin.Ama eğer ana kontrol şifresini girersen istediğin bir süre boyunca yaratık olarak kalabilir ve yalnızca düşünmekle şekil değiştirebilirsin.
ARIZALARI
Omnitrix herzaman kendinden bekleneni yapmayabilir ! Azmuth'un geliştirdiği Güvenlik önlemleri yüzünden bazen Ben'i yanlış bir yaratığa dönüştürür,Ansızın kapanıverir yada Hiç Çalışmaz.Tuhaf !