Ben10TR
Ben10TR
Ben10TR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Türkiye'nin İlk ve Tek Sanal Ben10 Platformu

PortalAnasayfaLatest imagesGiriş yapKayıt Ol
Ben 10: Ultimate Alien Amerika'da Başladı. Youtube ve diğer paylaşım platformlarından izleyebilirsiniz!!! Yorumlarınızı bekliyoruz...

BÖLÜM1

YazarMesaj
GünceLLeme
Yönetici
 Yönetici
GünceLLeme

Rep : 7

Kişi Sayfası
Uyarı Uyarı: 0
Sağlık Sağlık:
BÖLÜM1 Left_bar_bleue10/10BÖLÜM1 Empty_bar_bleue  (10/10)

BÖLÜM1 Empty
MesajKonu: BÖLÜM1   BÖLÜM1 Icon1Çarş. Eyl. 09, 2009 11:27 pm

BÖLÜM1 :

Eğer Cermen yada Galya halkı olarak oynuyorsanız:

Öncelikle odun ve tugla ya odaklanın.Bütün odun ve tuğla alanlarını en kısa zamanda level 1 yapın.Bu arada tahıl ve demir alanlarınıda ara sıra geliştirin.Bütün odun ve tuğla alanları level 1 olunca 2. levellere başlayın. Tahıl üretimine dikkat edin ve yükseltmeye çalışın aynı şekilde demir alanlarınıda unutmayın. Daha sonra odun ve tuğla alanlarını level 3 yapın bunun yanında merkez binasınıda level 3 yapın daha sonra da askeri üs ve kışlayı inşa edin. Artık yağma için asker üretebilirsiniz. Daha sonra alanlarınız level 3 e tamamlayın ve odunla tuğlaya önem vermeye devam edin. Bu iki kaynak en fazla üretime sahip olmalı.

Eğer roma olarak oynuyorsanız demir üretimini yüksek tutmaya çalışın BÖLÜM1 Smiliv roma askerleri fazlasıyla demir kullanır.

Romalı oyuncular için birkaç not daha:

Roma masraflıdır bu yüzden başlarda üretim alanlarını arttırmaya bakın (tuğlaya önem verin başlarda çünkü üretim alanlarını arttırırken en çok tuğla kullanılır)
Asker üretimleri sırasında demiri yüksek tutmaya çalışın fakat başlarda günde 2 asker den fazla yapmayın üretimleri arttırmaya çalışın.
Askere sahip olunca askeri olmayan bir oyuncuya yağmaya gidebilirsiniz .(en az 2 tane olmalı yoksa ölürler.)

Giriş

Bu kılavuz köyünüzü nasıl ekonomik bir üretim merkezine çevireceğinizi ve kaynaklarınızı efektif bir şekilde en az masarafla nasıl savunacağınızı temel bir şekilde anlatmak için hazırlanmıştır. Eğer sağlam bir atak oyuncu olmak istiyorsanız BÖLÜM1 Smiliv daha oyunun başından arkanızda yıkılmış köyler bırakmak istiyorsanız bu klavuz size göre değil demektir ; gene de okumak yararlı olacaktır. (Sağlam atakçılar da sağlam bir ekonomiye ihtiyaç duyar.)
Eğer düşmanlarınızı kolay bir şekilde alt etmek için 2 ay kadar sabredip rahat galibiyetler almak istiyorsanız okumaya devam edin.

Ayrıca defansif strateji demek değildir ki saldırmaya gerek yok. Önemli olan öncelikle ekonomik güç sahibi olmaktır.

Bu yazıda temel prensipleri örnekler kullanarak anlatmaya çalışacağım BÖLÜM1 Smiliv ayrıca travian tarzı oyunların piskolojik ve interaktif tarafları içinde biraz zaman ayırıcaz. Teorik kısımdan sonra ilk 2 ayda yapılması gerekenleri anlatıcam.

Neden Roma ?

Romalılar ağır ve pahalı ünitelere sahiptir neden onları isteyelim ? Bu kılavuz galyalılar tarafından da rahatlıkla kullanılabilir hatta cermenler bile kullanabilir( cermenler için daha iyi stratejiler de vardır) fakat romanın güzel tarafı üniteleri pahalı olmasına rağmen oyundaki en güçlüleridir. Başka hiç bir ırk romanın piyadesinin gücüyle yarışamaz. Praetorianlar ve imperianlar oyunun en iyileridir .Başlarda asker üretim masrafları can yakıcı olabilir ve askeri gücün sayısında sınırlayıcı bir faktördür.
Oyunun ilerleyen zamanlarında önemli olan üretilen askerlerin atak/defans oranları ve tükettikleri tahıllara göre ne sayıda üretilebileceğidir ve roma bu konuda çok başarılıdır. İşte bizim stratejimiz bu noktaya olabildiğince çabuk gelebilmek için güçlü bir ekonomiye sahip olmak ve askeri veya diğer harcamaları düşük tutmaktır.

BÖLÜM1
1 sayfadaki 1 sayfası