Ben10TR
Ben10TR
Ben10TR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Türkiye'nin İlk ve Tek Sanal Ben10 Platformu

PortalAnasayfaLatest imagesGiriş yapKayıt Ol
Ben 10: Ultimate Alien Amerika'da Başladı. Youtube ve diğer paylaşım platformlarından izleyebilirsiniz!!! Yorumlarınızı bekliyoruz...

(Sabit pLs!) Temel Kurallar

YazarMesaj
GünceLLeme
Yönetici
 Yönetici
GünceLLeme

Rep : 7

Kişi Sayfası
Uyarı Uyarı: 0
Sağlık Sağlık:
(Sabit pLs!) Temel Kurallar Left_bar_bleue10/10(Sabit pLs!) Temel Kurallar Empty_bar_bleue  (10/10)

(Sabit pLs!) Temel Kurallar Empty
MesajKonu: (Sabit pLs!) Temel Kurallar   (Sabit pLs!) Temel Kurallar Icon1Çarş. Eyl. 09, 2009 11:28 pm

Temel Kurallar

Sabırlı olun
Oyuna başladığınızda travianın başlarda yavaş ilerleyen bir oyun olduğunu fark edeceksiniz ve bir yerlere gelebilmek için haftalar belki de bir kaç ayın geçmesi gerekecek.
Bu yüzden ilk kural: Sabırlı olmak.
Gelişim süreci yavaş olsa bile ilerleyen zamanlardaki hedeflerinizi aklınızdan çıkarmayın yavaş yavaş hedefinize yaklaştığınızı far edeceksiniz.

Hedef Belirleyin
İkinci kural: Kendinize uzun dönemli bir hedef belirleyin arada saldırı bile alsanız amacınızdan şaşmayın (Sabit pLs!) Temel Kurallar Smiliv amacınızdan şaşmak yerine başa çıkmanın bir yolunu bulup yolunuza devam edin.

Büyümeye Devam Edin
Üçüncü kural : Gelişmeye büyümeye devam etmek olmalıdır. Sürekli olarak kaynaklarınızı geliştirmeye ve büyüme hızınızı arttırmaya çalışınbu şekilde daha hızlı gelişebilir hatta sizden büyük olanların veya daha hızlı gelişenlerin önüne geçebilirsiniz.

Tartışmalara girmeyin
Oyunda yalnız değilsiniz ve insanlar – özellikle çocuklar - gerçek hayata göre daha az çekingendir. Bazı oyuncular sizin yaptığınız haraketlere/saldırılarınıza çocukça yada kaba ve sert tepkiler verebilir. Kimisi kendi gelişmeleriyle övünebilir yada fırsat tanırsanız sizden yararlanmaya çalışabilir. En tehlikelisi ise sizinle piskolojik oyunlar oynayanlardır.

Bu tür şeyleri görmezden gelemessiniz fakat beladan uzak durmanın da bazı yolları var. Arkadaş edinin (Sabit pLs!) Temel Kurallar Smiliv bir birliğe katılın (Sabit pLs!) Temel Kurallar Smiliv nazik olmaya çalışın. Kimseyi tehtit veya taciz etmeyin.
Kendini beğenmişlik (Sabit pLs!) Temel Kurallar Smiliv küstahlık yapıp veya övünüp kimseyi provoke etmeyin..Sakin ve mantıklı olun. Asla kimseye hakaret etmeyin veya size hakaret edilmesine sebep olucak bir hareket yapmayın (Sabit pLs!) Temel Kurallar Smiliv çok dostu olan veya çok büyük olan birliklerden uzak durmaya çalışın.

Son olarak haraketlerinizle kimseyi gücendirmeyin. Tabiki oyunculara saldırabilirsiniz ama bunu günde 10 kez yapmamaya çalışın Saldırıyı durdumanızı şsteyen mesajlara kibar cevap vermeye çalışın (Sabit pLs!) Temel Kurallar Smiliv bir söz verip sonra bozmayın. Kendilerini savunmadıkları sürece saldıracağınızı açık açık söyleyin. Sizden genede nefret edeceklerdir ama sizi yok etmek için daha az vakit harcarlar.

Kısacası sizin uzun bir süre büyümenize engel olacak tartışmalara girmemeye çalışın.

Kılavuz
Bu kurallar üzerine kuruludur.

1. En önemlisi:Kaynaklarınızı üretimleri arttırmak için kullanın.
2. Sadece saatlik üretiminizle karşılayabildiğiniz zaman bina yapmaya çalışın.
3. Sadece sizin büyümenize yardım edeceğini düşünüyorsanız o binayı yapın.
4. Sizi yağmalamayı karsız kılacak kadar defans yapın.
5. İnaktif ve savunması az olan aktif oyuncuları yağmalayabilecek kadar ofans askeri üretin.

Rehber

Bu rehber herşeyi adım adım anlatmaz(Sabit pLs!) Temel Kurallar Smilivsadece her aşamada amacnınızın ne olması gerektiğini neye yoğunlamanız gerektiğini anlatır.Bu rehberi kendi fikrinizi ve stilinizle uyduğu yere kadar takip etmelisinz. Yaratıcı olmaya çalışın. En iyi strateji diye bir şey yoktur ve burda anlatılanlar da en iyi strateji değildir.Bu rehber yukarıda anlatınlan temel kurallara göre hazırlanmıştır ve defansif oynayan oyuncular için yararlıdır. Fakat bu rehber sayesinde diğer oyunculara göre daha hızlı gelişebileceğinize inanıyorum.

Bu rehber başlangıç koruması 7 ila 9 gün arası olan serverlarda oynadığınızı varsayarak hazırlanmıştır eğer süre daha fazla ise askeri üretimleri biraz daha geç başlatarak üretimler üzerinde biraz daha çalışabilirsiniz.

İlk gün
Oyuna henüz başladınız. Gördüğünüz gibi bir miktar kaynağınız (Sabit pLs!) Temel Kurallar Smiliv düşük miktarda saatlik üretiminiz ve nerdeyse boş bir köyünüz var. Hemen bir şeyler yapmak istiyorsunuz değil mi ?
Muhakka öyle ama kendinize hakim olmalısınız. Bu rehber kendine hakim olamayanlar için uygun değildir.(Sabit pLs!) Temel Kurallar Smiliv ileriye dönük düşünmek gerek.

İleriye Dönük hedefimiz üretimleri olabildiğince çabuk arttırmaktır (Sabit pLs!) Temel Kurallar Smiliv level 10 seviyelerine 8-10 hafta içerisinde getirmektir. Bu arada yeterli sayıda defans ve yağma yapacak kadarda ordu üretmek gerekir. Bu rehber bütün kaynakların 10 olduğu zamana kadar anlatmaktadır. Bu noktada 2. hatta 3. bir köy kurabilir yada güçlü bir ordu sahibi olup ofansif bir stratejiye geçebilirsiniz. 2 ay oynadıktan sonra zaten bu tür bir strateji rehberine ihtiyaç duymayacaksınız.

Travianın en önemli özelliği ; her bir üretim alanı geliştirmenizde (tahıl hariç) geliştirdiğiniz alanın üretimlerinin arttığını ama tahıl üretiminin azaldığını görüceksiniz.Aynı şekilde bir bina yaparsanız (Sabit pLs!) Temel Kurallar Smiliv bina seviyesi arttırırsanız yada asker üretirseniz tahıl üretiminizi yine düşer.
Bu kötü gözükmüyor olabilir ama seviye yükseltmek (Sabit pLs!) Temel Kurallar Smilivbina yapmak veya asker üretmek için tahıla ihtiyacınız var bu sebepten sürekli olarak yeterli miktarda tahıl üretiminiz olmalı.Tahıl rezervi sıfırlanmış ve tahıl üretimi olmayan bu yüzden tahıl alanını yükseltemeyen ilk insan siz olmayacaksınız . Bunun olmasını istemessiniz. Bu yüzden tahıl üretimini sürekli kontrol edin. Tahıl üretimi çok düştüğü zaman tahıl alanını yükseltmeyi ihmal etmeyin !

Ekonomimizi güçlendirmek için uğraştığımız için elimizdeki kaynakları üretim alanlarını geliştirmek için harcamalıyız Eğer geliştirme masraflarına bakarsak en çok ihtiyaç duyulan kaynağın tuğla olduğunu görürsünüz (Sabit pLs!) Temel Kurallar Smiliv tuğlanın ardından odun sonra demir en az olarak ta tahıla ihtiyaç vardır. En hızlı büyüme için odun:tuğla:demir:tahıl üretim oranları 10:12:8:6 şeklinde olmalıdır.Demekki en çok tuğla üretimi için uğraşmak gerekiyor daha sonra odun (Sabit pLs!) Temel Kurallar Smiliv demir ve tahıl.Eğer bu oranlara bağlı kalırsanız her alanı aynı seviyeye getirmeye çalışan oyunculardan biraz daha hızlı gelişirsiniz.Eğer o an yapabildiğiniz ilk binayı yaparak giderseniz bu orana yaklaşık olarak sahip olursunuz. Travian plus da bu konuda size yardımcı olabilir .(Küçük bir ücret karşılığı satın alabilirsiniz bu sayede gelişmiş kullanıcı arayüzüne sahip olabilir (Sabit pLs!) Temel Kurallar Smiliv bannersız oynayabilir ve oyunun geliştiricilerine destek olabilirsiniz) Plus size alanların seviyesini yükseltmek için gereken kaynağın ne zaman hazır olacağını gösterir.

Ayrıca aynı alanların seviyeleri arasında 1 levelden fazla fark olmamasına dikkat edin. Mesela level 4 odun alanı varken level 5 odun alanını level 6 ya yükseltmeyin. Level 6 ya başlamadan önce level 4 leri level 5 e getirmeye çalışın. Çünkü yapacağınız ekstra harcama kazancınızdan daha çok olacaktır. Sadece tahıl için bu durum geçerli değildir.

Başlangıçta elinizdeki kaynakları üretim alanları için harcayın. Öncelikle tuğlayı geliştirin.
Gördüğünüz gibi sadece bir alanı geliştirebiliyorsunuz aynı anda başka bir alan geliştiremiyorsunuz(Sabit pLs!) Temel Kurallar Smiliv ancak birisi bitince bi başkasına geçebiliyorsunuz.Bir müddet sadece üretim geliştirin binalara para harcamayın bir alan bitince hemen diğerini yükseltin. Eğer plus hesabınız varsa bir inşaat emrine ikinci bir inşaat emri sıralayabilirsin. Birinci inşaat bittikden sonra bir dakika içinde otomatikman ikinci inşaat işlemleri başlar.

Bu şekilde bütün mallarınız bitene kadar üretim alanı seviyesi geliştirin.(Yukarıda verilen oranlara uyarak) Üretim alanları seviye yükseltimi için tahıldan daha fazla diğer kaynaklardan ister ve oyuna her hammadeden eşit miktarda başlarsınız. Bütün tahıl bitene kadar yukarıdaki oranda yazan dan daha düşük oranda tahıl arttırımı yapabilirsiniz. Ama tahıl üretiminin sıfıra inememesi için dikkat edin. Hammaddeler sıfıra inince dolana kadar bekleyin ve hemen yeni bir geliştirmeye basın.

İlk 7 gün veya daha fazla kimse size saldıramaz.Bu yüzden bu günlerde defans yapmanıza gerek yoktur fakat 7. gün yaklaşırken hammadelerinizi defans kurmak için harcamanız gerekebilir.

Kendinizi savunmak için 2 yol var.
1- Saldırganın alabiliceği hammadde miktarını sınırlamak.
2- Saldırganın askerlerini öldürebilecek kadar asker yapmak
Başlarda yeterince asker yapacak kadar kaynağınız olmadığı için sığınak yapmak mantıklı olur. Sığınaklar saldırganın alabileceği mal miktarını azaltır (Sabit pLs!) Temel Kurallar Smiliv level 3-4 arası bir sığınak bütün kaynaklarınızı korumasa bile saldırganın kazancını düşürecektir.

Alıntıdır!

(Sabit pLs!) Temel Kurallar
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» dsdsds
» Sitemizin Kurallar
» (Sabit pLs!) Ogame Genel Bilgiler