KONUHer şey bütün kötülerin aynı anda saldırmasıyla başlar.Ben, artık hem yeni hem eski yaratıklarını kullanmaktadır.Daha İngiltere'de bile yayınlanmamıştır ama 2010'da yayınlanacaktır.Filmin sinema versiyonu: Ben 10:XS'dir.
KARAKTERLERBenjamin Tennyson:16 yaşındadır.Omnitrix ve Uzaylıları tamamen değişmiştir.Üstelik, çok akıllıdır.Omni-Matrix'in bütün şifrelerini çözmüştür.
Gwendolyn Tennyson:16 yaşındadır.Yepyeni ve çok güçlü büyüleri vardır.Kevin'a aşıktır.
Kevin Ehtan Levin:17 yaşındadır.Eskiye kıyasla artık dokunduğu her maddeye dönüşememektedir.Gwen'e aşıktır.Bazı maddelerin karışımıdır.
Maxwell Tennyson:67 yaşındadır.Kolu, Ben 10.000'deki gibi mekanik olmuştur.Biraz daha iyi dövüşebilmektedir.
Julie Yamato:Julie,Ben'in sevgilisidir.
Azmuth:Zekası artmıştır.Savaşçı özelliklere sahip olur.Omnitrix'in garip garip sorunlar çıkarmasından şüphelenince Omnitrix'in Omnitrix'in patlayacağını anlar ve Omnitrix'i Vilgax'ın parazitlerinden korumak için, savaşın sonuna kadar Omnitrix'i devre dışı bırakır.Ancak, savaşta Ben saati iyi koruyamayınca Omnitrix parçalanır.Bundan dolayı, Ulti-Matrix adında, Omnitrix'in büyümüş bir halini yapar.Uzaylı sayısı 10.000'dir.
Elena Validus:Çok önemli dövüş sanatlarını bilen birine dönüşmüştür.Ben'e aşıktır, ama bunu çaktırmaz.Ben'in Julie'yi sevdiğini öğrenir.Ben'i dudağından öper ve ortadan kaybolur.
Carl Tennyson:Ben'in babasıdır.Sıradan bir baba değildir, Tesisatçı olmuştur.Çoğu bölümde görülmüştür, uçabilir.
KÖTÜLERVilgax:Çok güçlüdür, bütün Ben 10 serilerinde çıkmıştır.
Negative 10:Çok güçlü bir ordu...Omnitrix'in içindeki uzaylılarda gruplarındadır.
Highbreed:Çok güçlüdür, Genuzaylıların lideridir.Vilgax gibi Dünya'yı ele geçirmek ister.Bu yüzden 2'si iyi anlaşamaz!
Dr.Animo:Dr.Animo, Ben'e düşmandır.Ben 10 Ultimate Alien'de ilk kez, 5.bölümde görülmüştür.
Zombozo:Zombozo, Ben 10 Ultimate Alien'in 3.bölümünde geri dönüyor! Hala Ben'e düşmandır ve adamları vardır.
ULTI-MATRIX UZAYLILARITerraspin:
Water Hazard:
Ampfibian:
Nano Mech:
Ultimate Swampfire:
Ultimate Humongousaur:
Ultimate Big Chill:
Ultimate Spidermonkey:
Ultimate Cannonbolt:
Ultimate Echo Echo:
Armodrillo:
NRG:
ULTI-MATRIX:(Çizgifilm görüntüsü.)
Savaşta Omnitrix kırılır.Azmuth, ona yeni ve daha güçlü bir Omnitrix verir.Bu Omnitrix'in üst sürümüne ''
UltiMatrix'' deniyor.
ARAÇLAR:Kevin'in Arabası:
(AF'dekinin aynısı.)
Ben'in Arabası ''DX Mark 10'':
Kevin'in Jeti ''Mecha Vehicle'':
Rustbucket:
BEN 10 ULTIMATE ALIEN GIF:
Baya uğraştım +rep verirseniz sevinirim.